Vilken dag!

Började med tvättid vid 07.00 på morgonen. Går ju ändå upp då! Kände att halsen värkte, näsan kunde knappt snora för den var så täppt, huvudet dunkade och svetten rann bara jag gick uppför trappen. Sjuk! Boom! Fick bli till att vila och Marleys aktivitet fick bli freesbekastning och övningar ute på gården istället för lång promenad. Han är lika nöjd och blir lika trött, för han får använda huvudet mycket.

Fick ett samtal från Gnosjö och eventuellt har jag jobb till jul! På bästa skolan! Men inget säkert förens på måndag eller tisdag när de hunnit pussla lite. Det skulle innebära att jag och Marley åker hem tidigare än flytten är, sedan får vi pendla till varandra fram till flytten. Inte många veckor! Men ändå :)

Jag sålde iväg min lilla dator och iPod idag, använder ändå bara mobilen till allt. Så de var inte så användbara och jag fick lite pengar.

Tillsist blev det storhandling! Mums. Och Marley som är 6månader idag fick en hel påse från djuraffären med massa gott :) Nu sätter vi oss i soffan med bakad potatis och en film. Bra fredag! :)

2012-10-26 @ 19:49:19 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lao Zi:

"Om du är deprimerad, lever du i det förflutna. Om du är orolig, lever du i framtiden. Om du är harmonisk, lever du i nuet".

2012-10-25 @ 23:57:23 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Äntligen!

Äntligen är rörmokaren här och fixar i badrummet. De har sagt att de ska komma hela veckan men det är ju många hus de ska in i. Marley tycker inte riktigt om att det är någon främmande i badrummet eller i lägenheten. Han skäller och har sig. Nu har han iallafall lagt sig hos mig i soffan men han kikar hela tiden mot badrummet. Han är så söt!! :) Min lilla gosekille<3

2012-10-25 @ 08:38:38 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Viktigt meddelande!

Ta hand om varandra!
Umgås mycket!
Var inte osams!
Älska mer!
Visa kärlek!
Var glad åt andras framgångar!
Stötta varandra!
Somna aldrig osams!
Skiljs aldrig åt som ovänner!

Lev varje dag!
Inga saker, pengar eller något annat är viktigare än att leva varje dag, att få vakna upp varje morgon, att få umgås med nära och kära och att få ha en massa kärlek runtom sig. DET är de viktiga.

2012-10-24 @ 22:41:29 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sömnproblem

Har så svårt att somna om kvällarna, inte det att jag inte är trött utan jag kan bara inte somna. Inatt läste jag på Aftonbladet om att appar man kunde ladda ner och som skulle hjälpa en att slappna av och kunna somna. Men då blir jag ju bara ännu mer mobilberoende. Jag försöker ju bli av med det genom att ibland inte ta med mobilen, låta den vara i ett annat rum osv.

Sen såg jag att någon skrev "lägg undan alla elektronik saker, ta fram en vanlig hederlig bok och läs ett tag, sen somnar du garanterat" så rätt människan har! Men jag har ingen lampa på min sida av sängen, inte heller hittar jag min pannlampa (bästa uppfinningen någonsin!!). MEN jag har ju ficklampa på mobilen! Suck. Vad händer egentligen? Vart är vi påväg. Allt bara utvecklas och utvecklas, vart kommer det sluta? Trots de frågorna sitter jag här och skriver ett inlägg från min mobil, för jag är mobilberoende!! I vilket fall så hoppas jag att jag kommer kunna somna lätt inatt :)

2012-10-24 @ 13:35:23 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Marley<3

2012-10-22 @ 15:32:53 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Seg söndag!

Var hos Jessica & Pontus igår, där Marley lekte sig trött med Freke. Vi däremot åt gott och kollade film :) Idag vid 10 befann vi oss i hundhagen för valpkurs. Det blev bara jag, Moffe, Marley, våran ledare Ammie, hennes man och deras flatcoated Töya. Blev en lugn dag där vi verkligen kunde ställa alla frågor och öva på det vi inte riktigt kände oss säkra på. Härligt!! :) Marley har nu sovit hela dagen, han är helt slut. Själv har jag nu fixat med en present till pappa från oss systrar då han fyller år om drygt en vecka. Moffe och jag har fixat med förlovningspresent till Hussein och Vian, hoppas att de blir glada :) Sedan har jag hunnit ta tag i massa samtal, så effektiv har man ändå lyckats vara! Bra dag, bra helg! :)

2012-10-21 @ 20:25:23 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Morgonpromenad.

Upp vid 8,00, ge Marley mat och sedan ut på morgonpromenad i regnet. Det är vad vi gjorde idag, skönt att kunna komma hem och krypa ner i sängen lite till. Vi övar just nu koppelträning - stenhårt! Fick lära oss hur man skulle göra på hundkursen i söndags, så denna veckan har det varit riktigt roligt att gå med Marley. Annars har han dragit som en tok vilket har varit så jobbigt då han blivit så stark! När det verkligen sitter tänker jag lägga in en uppgift som att låta honom bära en vante, det fick vi också tips på. Han håller även på att lära sig "handen-på-hjärtat" vilket innebär att om han springer mot någon, eller någon kommet hem hit så kan vi bara säga "handen-på-hjärtat" och när personen sedan lägger handen på hjärtat ska Marley automatiskt sätta sig ner. Vi har mycket för oss med honom nu, det är så roligt!! Imorgon är det nästsista gången på hundkursen, får se vad vi får lära oss då. Men nu blir det vila efter promenaden ute i regnet!

2012-10-20 @ 08:56:47 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Allt löser sig

Det sa alltid mina lärare på Afrikalinjen och ju mer tiden går ju mer tror jag på de orden. Det löser sig. Moffe har fått jobb i Småland och nu ser det ljust ut för mig med, inom psykiatrin. Dessutom har vi ju skrivit kontrakt för en lägenhet :)

2012-10-16 @ 18:40:58 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sundsvall

Åkte till Sundsvall igårkväll och sov över i Saras mysiga studentlägenhet! Moffe och Adam åkte till Birsta på shoppingtur medan jag, Sara och Marley hälsade på Saras kompis. Var ute i kylan och busade med Marley tills vi inte kunde böja fingrarna längre. Vintern är verkligen påväg! Tillsist samlades vi alla hos Mia och Joe på en fika. Så mysigt!! Underbart att få se alla och att vara så nära Östersund! Jag menar det är ju mycket nämre än från Uppsala. Saknar Östersund så! Måste åka och hälsa på Sanne där, dessutom fjällvandra till våren :) Två toppendagar där själen fått fylla på med energi och lycka!

2012-10-13 @ 22:13:59 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


KRAV

Chicza - inget vanligt tuggummi

Chicza är 100% ekologiskt och 100% biologiskt nedbrytbart från Mayaindianernas regnskog. Det enda Krav-märkta tuggummit utan aspartam och andra konstgjorda tillsatser! Genom att tugga Chicza bidrar du till regnskogen och Mayaindianernas arbete. Du ger planeten nytt liv!

Chicza - är mycket bra att tugga efter en måltid för att främja matsmältningen. Det stimulerar kroppen att producera mer saltsyra vilket smälter maten bättre och håller magen igång.

Naturligt tuggummi har en annorlunda konsistens jämfört med vanligt tuggummi. Fibrerna i Chicza gör att munnen och käkarna får ett riktigt träningspass. Förr var det vanligt att tugga på något efter en måltid - inte bara för att hjälpa matsmältningen utan också för att rengöra tänderna.

2012-10-12 @ 20:02:50 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


304

Jag beställde precis 304bilder från min resa i Kenya!! Längtar redan tills jag får dem :) Fick ett erbjudande på mailen från extrafilm/smartphoto att jag kunde få de första 100bilderna gratis, självklart gällde en viss storlek. Men ska man ha dem i ett album så är det perfekt! Totalt blev det 99kr. Så jag är nöjd. Nu är det bara Ugandabilderna kvar. Sedan har vi bilder som ska upp i nya lägenheten men de måste vi bestämma storlek på. I vilket fall som helst så ska jag nu sitta och vänta på posten varje dag!! :)
Tummen upp på de!
2012-10-11 @ 20:37:21 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Full rulle

Idag står tvätten högst på schemat och när jag ändå är igång och tvättar så kan jag ju lika gärna städa också!
Gick upp vid 7 idag, Marley har fått en vana att ställa sig brevid sängkanten och gnälla tills vid vaknar vid 7på morgonen! Mat ska han inte ha fören 7,30 så lite jobbigt känns det :) Söt är han!
I eftermiddag kommer Sanne (!!) hit, hat inte sett henne på evigheter! Ska bli så roligt. Imorgon åker jag och Moffe till Sundsvall direkt efter hans jobb, för att hälsa på han syster Sara och ta med henne hem hit sen :) Då ska vi även passa på att träffa Mia (!!) som jag inte heller sett på evigheter. Tänkte även se om vi kunde få träffa Adam en sväng med som vi inte sett sen vi slutade på Birka! Rena rama Birka feelings dagarna!! Underbart :) Jag är glad!

2012-10-11 @ 10:42:50 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ett luddigt inlägg

Igår skakade jag och Mostafa hand på att om vi vill köpa
en byrå eller liknande så får den inte vara ny. Den får inte
komma från Ikea eller något annat företag utan från erikshjälpen,
loppis eller blocket. Oavsett om det är en soffa, ett köksbord eller
något annat. Jag tänkte även kolla efter lampor på loppis och se
om det finns något roligt! Saker behöver inte alltid vara nytt!
Återanvänd mer! Sjukt hur mycket nytt som tillverkas egentligen!
 
De senaste dagarna har jag återigen tänkt mycket på hur jag lever.
Det finns så många "osynliga krav" på hur ett liv ska vara,
från både andra och från samhället. Utbildning måste man ha!
Jobba massa, ha 4veckors semester och sedan leva ett liv som
andra förväntar av en. SÅ FEL! När frågan kommer direkt efter studenten
"vad ska du bli?" då börjar stressen i huvudet, hos många,
det kan jag garantera. Mitt nya svar är: Jag ska bli en väldigt bra medmänniska,
jag ska njuta av livet och jag ska absolut inte leva som någon annan förväntar
sig utan som jag förväntar mig. Om någon ifrågasätter mig ska det bara peppa
mig mer, för det är jag som inte ska ångra en dag i mitt liv. Ingen annan. 
 
Många gånger tänker jag på gänget i Uganda, där varje person svarade med
"jag är" eller "jag ska". Medan här hemma säger vi "jag skulle vilja" eller 
"jag kan inte". Man kan om man vill! Man kan allt om man vill! Det enda som
hindrar är en själv. Ens egna tankar. 
 
Jag har något att lära av varje människa jag möter.
Så sant som det är sagt.
 
Så leva enligt sina egna förväntningar och att återanvända.
Det är väl det jag vill ha sagt med detta inlägg.
Kram Sandra
2012-10-10 @ 13:09:00 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kvällspromenad

Idag åkte vi och tog en kvällspromenad vid vattnet. Många var ute och försökte suga åt sig av solens energi! En riktigt härlig höstdag :)

Imorgon börjar vi på hundkurs för Marley och jag är lite nervös över hur det kommer vara. Det är absolut en skillnad med att växa upp med hund och att ha en egen. Men det ska nog gå bra! :)

Nu mer film. Efter en lyckad dag! Mycket som klaffar nu och jag kan inte vara mer tacksam.

2012-10-06 @ 22:06:16 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hallåja

Dagarna bara rullar förbi och det är redan fredag! Vi har mest kollat film nu på kvällarna denna veckan, så skönt att bara göra ingenting ibland. Marley har blivit helt bra efter sin magsjuka och häromdagen fick han leka sig trött med en annan hund i hundhagen. Kul att det äntligen kom någon med en hund som faktiskt kunde leka med Marley :) Jo, visst ja! Jag och Moffe tjuvstartade julen med julmust! Kunde inte låta bli :) Valde att vänta lite till med pepparkakor!

Har ju pratat med Mia med, det var så länge sen. Saknar tjejgänget som jag hade mitt bästa år ihop med! Vi pratade i vilket fall om att åka tillbaka till Kenya och göra ett större mer välplanerat projekt. Nu när vi varit där en gång, vet hur det är och har lite mer kontakter där. Detta ska vara noggrant så det blir inte förens till nästa vår. Men då hinner vi samla in pengar med och se om någon mer av tjejerna är sugna :) Jag tror nämligen inte att längtan tillbaka kommer att mättas om jag/vi inte återvänder.

Nu väntar jag på Moffis :) Ikväll kommer han yngsta bror Zakaria över och ska umgås med oss. Nice som bara den!
Hoppas att ni får en fin fredag!!

2012-10-05 @ 16:52:00 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Pysslat

Nu har jag äntligen målat om mitt loppisfynd. En spegel, som ska få pryda den nya lägenheten :) Nöjd blev jag!

2012-10-02 @ 21:03:55 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


Telåda

Idag kom Mostafa hem med en telåda som han gjort till mig!! Så fin :) Nu ska jag bara fixa lite tesorter och i mitten ska det vara te i lösvikt. Så mer av det får köpas in!! :)

2012-10-02 @ 18:06:02 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tokig!

Försöker klura ut vad jag ska ha på mig på Mostafas lillebrors förlovningsfest. Den är inte förens i början av november men jag vill ha allt klart. Jag blir alltid så stirrig när jag ska gå på en arabisk tillställning, just i klädväg. Vill inte komma i slappa kläder medans alla är superfina, ja ni förstår! Tror att jag har klänningen jag ska ha, men skor och en liten kavaj fattas. Kan ju inte riktigt komma i converse. Eftersom jag inte vill åka och köpa något helt nytt så kikar jag på tradera. Återanvändning! Jag lyckas alltid att få ihop något tillslut, tur att Moffes syster kommer hem snart. Hon om någon kan ju detta :) Roligt ska det bli iallafall! :)

2012-10-01 @ 21:28:10 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0