Äntligen kan man börja komma igång ordentl...

img_1681 (MMS)

Äntligen kan man börja komma igång ordentligt igen! :) Har även hittat mitt favoritmatställe i stan, där de har världens godaste sallad! Det luktar stammis;)

2011-07-29 @ 17:19:24 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


Vart börjar man?

Det händer mycket i vår värld som man inte kan begripa sig på. Häromdagen läste jag en hemsk artikel om några i Afhganistan (om jag inte minns fel) som ville ha en bil av en man. Men när han vägrade att ge dom den tog de hans 7-åriga son och hängde honom.


Barn är "lätta byten", de är lätta att manipulera och att tillfångata. Det är många som råkar utför hemskheter, både stora som små. Men barn kan inte försvara sig på samma sätt. Hur tänker människor som tar en sån liten pojke och berövar han på ett långt liv.


Ibland känner man sig så otillräcklig, det är så mycket man vill göra för att förbättra livet för så många, men man vet inte vart man ska börja.. 
Världen är bra grym ibland. Eller iallafall människorna som lever i den.


2011-07-27 @ 14:52:14 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


När världen stannar.

När dåden i Norge hände stannade världen upp. Precis som när andra terrordåd har hänt så stannar allt.
Jag kan fortfarande inte ta in att han åkte över till ön Otoya och avrättade 92ungdomar, utan någon som helst ånger.
Hur kan en människa göra så? Hur kan man för sitt liv göra det, har han inget samvete?


Det finns inget straff nog för en människa som har gjort något sådant.. Så många människor som förlorade en syster, bror, dotter, son, flickvän, pojkvän, vän osv.
De får de längsta straffet medans förövaren endast får 21år och kan komma ut tidigare. Det är helt sjukt! Både Norge och Sverige, liksom många andra länder måste skaffa längre straff. Man kan inte kalla 21år för livsstid. Livsstid är hela livet. Och helst tycker jag att denna människa som gjort detta ska sitta i en liten cell utan några som helst rättigheter. För jag kan tyvärr inte se att han ska ha några rättigheter kvar. Inte när man gjort något som detta.


I stunder som dessa kommer man på sig själv med att ännu en gång akta sig för att ta livet för givet. Inget är för givet. Dag för dag, timma för timma. Jag är själv väldigt dålig på att komma ihåg detta, men ibland påminns man och då får man försöka göra det igen.


Alla tankar till Norge och till alla anhöriga. All kärlek till Norge. Vi måste visa vårat grannland att finns för dem
nu i denna svåra tid.
Kram Sandra
2011-07-24 @ 14:17:29 Permalink Min vardag. Kommentarer (0) Trackbacks ()


Abstinens!

Jag sitter här och har abstinens efter choklad! Choklad som jag vet att jag inte kan hitta här.
Divine mörk/mint
Divine mörk/hallon

Divine apelsin/mjölk


Divine ingefära/apelsin


Denna sorts choklad är så otroligt god och de finns inte att köpa vartsomhelst. Man får försöka hitta återförsäljare. Hur jag kom i kontakt med dem är genom Afrikalinjen på Birka Folkhögskola, dit en man som heter Olle kommer 2gånger om året med sin rättvisemärkta världsmarknad. De är alltså rättvisemärkta!
Nu hittade jag på internet en sida där man kan köpa denna sorts choklad till hösten, då de inte kan garantera att den smälter om de skickar den under sommarmånaderna.
www.hildur.se
Kika gärna in där! Det finns mycket mer än bara choklad :)
2011-07-21 @ 13:14:29 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hoppet är det sista som lämnar människan.

Här sitter jag och hoppas på att jag och Mostafa ska få lägenheterna som vi har sökt. Det är ju otroliga bostadsköer och det är många sökande på varje lägenhet. Trots att Mostafa har stått i 5år så verkar det inte vara någonting!
Men vi får hoppas!
Idag blir det en fika med Johanna & Josefin på Bernts här i Gnosjö. Två vänner som det var länge sen jag träffade nu! Ska bli riktigt trevligt att få lite updates :)
Hoppas att ni alla får en bra dag!
Kram Sandra
2011-07-21 @ 12:43:37 Permalink Min vardag. Kommentarer (0) Trackbacks ()


Världen&jag!

Har fått lite respanik. Sitter och letar resor febrilt!
Ibland kommer jag in i de perioderna och jag vill göra allt. Men mest av allt vill jag tillbaka till Kenya, funderar på om man inte skulle haka på Afrikalinjen i januari. Gå distansen nu i höst. Men ibland kommer livet före..

Jag vill överallt!
Kenya
Sydafrika
Senegal
New York
Australien
Nepal
Västafrika
Latinamerika

Helst av allt vill jag leva nära befolkningen i de länder jag besöker och inte vara en vanlig turist. Efter att ha provat på att leva i Kenya&Uganda som "en i mängden" så gott det gick, vill jag göra det igen. Överallt!

Jag får nöja mig med att resa hem till Gnosjö imorgon i några dagar, de är ju inte fy skam det heller :)

Kram Sandra
2011-07-17 @ 22:34:54 Permalink Min vardag. Kommentarer (2) Trackbacks ()


Medans andra har semester jobbar jag för fullt!

Denna veckan har varit helt galen med jobb och det börjar kännas i kroppen! Har jobbat sen i måndags med endast en dag ledigt och då var jag ändå på möte hos mina chefer. Jobbar till måndag och sen får jag 6 efterlängtade lediga dagar!
För er som inte vet fick jag jobb hos Olivia Personligassistans här i Uppsala och jobbar som personlig assistent till olika brukare med funktionshinder.
Ett väldigt krävande men givande jobb! Och jag hade turen att få förlängt till jul så hösten är räddad :)

Ser verkligen fram emot hösten då jag anmält mig till en frivillig grupp hos UNICEF här i Uppsala. Äntligen får jag komma igång och engagera mig igen! Det blev inte så mycket av det efter Afrikalinjen, då det var så krångligt att ta sig överallt i Östersund. Men här är mitt busskort mitt guldkorn och jag kommer in till stan på 15minuter. Underbart!

Jag tänkte försöka lägga upp lite tips här på bloggen. Lite om Unicefs barnkonvention och deras artiklar, om hur man kan vara klimatsmart, handla ekologiskt och fairtrade. Och säkert lite annat som jag kommer på. De kommer finnas under länken tips här brevid. Hoppas ni får en trevlig läsning!
Man kan inte göra allt men man kan göra något!


Ha en bra kväll!
Kram Sandra


2011-07-16 @ 17:22:03 Permalink Min vardag. Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nu kan ni hemma i Småland följa mig här i storstan!

Det är dax för er därhemma att få se hur jag har det här i Uppsala. Eftersom tiden inte alltid passar och man inte kan höras av lika oftare kan ni nu hålla koll på mig via denna blogg.

Det var längesedan jag hade en blogg här och jag kommer inte alls ihåg hur man ändrade bakgrund etc. så då hittade jag en sida där det fanns gratis design att välja mellan.

Denna designen har jag fått av http://www.designandmakeup.se. Jag tipsar starkt till denna sida om du också vill ha en gratis design eller grafik!


Ha en bra dag!
Kram Sandra2011-07-13 @ 14:07:29 Permalink Min vardag. Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0